Сипаттама
Тағамға пантотен мен аскорбин қышқылдары, эфир майы, В тобының дәрумендері мен ащы гликозидтердің қайнар көзі болып табылатын биологиялық белсенді қоспа ретінде қолданылады. Бұл фитошайды ас қорыту және жүйке жүйесі мүшелерінің функционалдық күйін қолдау үшін пайдаланады.
Дайындау тәсілі: 10г( 3 ас қасық) шикізатты эмальды ыдысқа салып 200 мл(1 стакан) ыстық қайнаған су қүяды, қақпағын жауып қайнаған тұрған суда (су моншасында) 30 мин қыздырады, бөлме температурасында 10 мин салқындатады, сүзеді, қалған шикізатты сығады. Алынған тұндырманың көлемін қайнаған сумен 200 мл-ге дейін жеткізеді. Тұндырманы салқын жерде 2 тәуліктен асырмай сақтайды.
Қабылдау тәсілі: күніне 1/2 стаканнан тамаққа байланыссыз қабылдайды.
Қурамы: Жүгері, шашақты бағаналары — 25 г.
Қарсы көрсетілімдер; Өнімнің компоненттерін жеке көтере алмаушылық жағдайында қабылдауға болмайды.